Pesto od sremuša (vegan ofc)

Sremušu nekako prodje sezona al ima ga još tu i tamo pa dok nije kasno, treba napraviti neki dobar pesto, ili ga staviti u zamrzivač. Nikad ne znate kad vam može zatrebati. Pesto od sremuša možete praviti na 100 načina. Ja imadoh i mente u frižideru pa sam odlučila da mu dodam tu neku mentol svežinu. U pesto se uglavnom stavlja i sir, no naš pesto sir video nije. 🙂


Sastojci (teglica):
20ak listova sremuša
maslinovo ulje
par badema
par listova mente (može i ne mora)
mala kriška limuna
so po želji

Priprema:
Sremuš operite, stavite u blender zajedno sa ostalim sastojcima, iscedite par kapi limuna i miksujte. Maslinovog ulja dodajte toliko, koliko želite da vam pesto bude gust. Zalijte sa jos malo maslinovog ulja, kao duže traje. Posle konzumiranja, operite zube, posebo ako ste planirali nekog da ljubite. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s