Torta sa kakaom i bananama (vegan, raw)

Dugo me nije bilo. Mada je to postalo normalno u poslednje vreme. Ali imam novi blender, više mogućnosti za pravljene raw kolača i jela. Elem, juče je mom sinu bio rodjendan pa smo pravili torticu.

sirova torta sa bananom i kakaomSastojci:
Kora:
100gr badema
40gr mlevenog kokosa
30-40gr javorovog sirupa

Fil:
120gr indijskog oraha
2 banane
200ml vode
50gr urmi
30gr javorovog sirupa
100gr kokosovog ulja
50gr kakaa

raw torta banana cokolada kakao
Priprema: 
Noć pre pripreme, ostavite bademe u vodi (min. 8sati), a indijski orah potopite u vodu 2-3 sata pre pripreme. Bademe (bez vode u kojoj su bili), kokos i javorovi sirup izmiksujte u blenderu ili secku. Na dno posude ravnomerno stavite i pritisnite da se zalepi. Fil napravite tako sto ćete u blenderu izmiksovati sve ostale sastojke zajedno. Bilo bi super ako imate tzv. high power blender, kao napr. Vitamix. Ako ne, onda sastojke razdelite. Urme i indijski orah mogu biti problematični u blenderu sa malo obrtaja za minutu.
Fil prelijte preko kore i zamrznite bar na 4-5 sati (ja sam preko cele noći). Ostavite na sobnoj temperaturi (sat-dva) ili u frižideru (min.3 sata) pre serviranja. Prijatno.

Mali savet: dobro je ako imate formu za tortu od silikona jer ćete tada moći tortu lakše da izvadite.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s