Recipe by mom
Omiljeno srbijansko jelo u veganskoj varijanti, jeftino i brzo.
Sastojci (za 3 osobe):
6 paprika
oko 5 krompira srednje velicine
2-3 bela luka
80gr tofua
1/2 šolje riže
paradajz (ili cherry paradajz)
so
Priprema:
Papriku očistite i odsecite vrh. Krompir iseckajte na kockice i probarite. luk i tofu izdinstajte 5 minuta a rižu skuvajte. Pomešajte krompir, luk, rižu i tofu, posolite po želji i napunite paprike. Svaku papriku “zatvorite” odozgo šnitom paradajza ili polovinom cherry paradajza. U malo nauljenu vatrostalnu tepsiju poredjajte paprike i poprskajte ih uljem. Pecite poklopljeno folijom oko 45 minuta u rerni na 175 stepeni. Pri kraju skinite foliju i zapecite još 10ak minuta.
Advertisements
Nice. 🙂