Veganski quiche sa paradajzom

Ok, ovog puta moram da priznam: varala sam – lisnato testo sam kupila gotovo 🙂 Naravno, pazila sam da bude bez jaja. Neumem (tj. nikad nisam ni probala ali sam sigurna da ne bih uspela) da napravim domaće lisnato testo. Ali baš iz ovog razloga, priprema traje ne vise od 20ak minuta.

veganski quiche

Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
1 paradajz
4-5 cherry paradajza
1/4 tikvice
5-6 pečuraka
70gr tofu
1dl mleka od riže ili soje
so
par maslina, pregršt semenki od bundeve

veganski kis pita

Priprema:
U tiganju prvo izdinstajte tikvice, dodajte 1 paradajz i na kriške iseckane pečurke. Za to vreme, u blenderu izmiksujte tofu, mleko i so. Spojite sve sastojke: dinstano povrće, tofu smesu i cherry paradajz iseckan na četvrtine. Okurglu tepsiju obložite lisnatim testom ali ostavite par niti lisnatog testa (da biste mogli da ukrasite quiche). U tepsiju sa testom izlijte smesu i poredjate par kriški maslini i pospite semenkama od bundeve (ili suncokreta). Poredjajte niti lisnatog testa (kao na slici). Pecite u rerni na 200 stepeni dok quiche ne porumeni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s