Veganska lazanja

Super-ukusna lazanja, kompletno veganska a vaši neveganski prijatelji (verovatno) to neće ni primetiti. Trebate biti pažljivi jedino pri izboru testa/kora za lazanje – tražite one BEZ jaja.
veganska lazanja
 Sastojci (za 4 osobe):
3/4 pakovanja testa za lazanje BEZ jaja
1 patlidžan
250gr pečuraka
3 paradajza
sok od paradajza
1 crni luk
origano (i/ili drugi začini)
Sastojci za “sir/bešamel”:
1 pakovanje tofu-a (oko 150gr)
1 kašika tahinija
1 šolja veganskog mleka (riža, soja, badem)
1 kašika senfa
2 kašike kukuruznog brašna
1/2 belog luka u prahu (ili sušenog)
1/3 kašike soliveganska lazanja sa patlidzanom i pecurkamaPriprema:
U tiganju izdinstajte povrće (luk, patlidžan, pečurke, paradajz). U loncu to porvće posle ugrejte i dodajte sos od paradajza (oko 300-400ml bi trebalo da je dosta). Dodajte origano (i druge začine po želji). Dok se to greje na tihoj vatri, napravite sir/bešamel tako što ćete u blenderu izmiksovati sve sastoje gore navedene dok ne dobijete krem sos.
Na dno vatrostalne posude (prethodno nauljene maslinovim uljem) prvo sipajte sloj sosa od paradajza (i ostalog povrća), poredjate sloj kora pa sloj krem ‘sira’. Zatim opet dodajte sloj sosa od paradajza i ceo postupak ponovite dok ne potrošite sve sastojke. Za kraj ostavite krem sir jer će to biti vaš poslednji sloj (trebalo bi da bude bogat i gušći nego većina slojeva pre toga). Pecite u rerni od 40-60 minuta (zavisi od rerne) na oko 175 stepeni.

Advertisements

One thought on “Veganska lazanja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s