Pikantne nudle sa kikirikijem

Ovaj recept je inspirisan tajlandskim specijalitetom Pad Thai, ali naravno, sa varijacijama i modifikacijama tipičnim za moje kuvanje. Priprema brza, sastojci “easy-to-get”, ukus odličan a ipak malo drugačiji. Naravno, recept je veganski.

nudle sa kikirikijem
Sastojci (za 3 osobe):
1 pakovanje rezanaca od riže
1 mali crni luk
1 čen belog luka
1 cuketa
2 šargarepe
pola limete
mlevena kajenska paprika
150gr kikirikija
shoyu
voda
sirup agave (ili pak šećer)
rezance riza i kikiriki

Priprema:
Na tihoj vatri izdinstajte 1 malu glavicu crnog luka (sitno seckanog) i 1 čen belog luka. Dodajte vodu. Cuketu isecite na kolutove a njih na polovine (cilj su vam tanke kriške u obliku polumeseca). Šargarepu očistite i izrendajte. Dodajte u tiganj sa lukom i dinstajte 15ak minuta. Dodajte sok iz pola limete i malo shoyu i kajenske paprike (dodajte više ako hoćete da vam jelo bude još pikantnije, mada ovaj sastojak možete i kompletno izbaciti – ali onda vam nudle neće biti pikantne). Za to vreme skuvajte rezance od riže tj. nudle. One se brzo kuvaju a bitno je da ih isperete u hladnoj vodi da vam se ne bi zalepile. Kad ih iscedite, dodajte još shoyu (količinu ostavljam na vama). U blenderu sitno iseckajte kikiriki, dodajte sirup agave i malo shoyu i izmešajte. Sve sastojke pomešajte (dinstano povrće, nudle i kikiriki) i voila!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s