Raw Jaffa Cakes

Ovaj recept je sirova replika poznatih jaffa cakes. Trebalo bi naći što najsladje pomorandže da ne biste morali da zasladite vaše ‘kolalčiće’.
raw jaffa cakes
Sastojci (za 10ak jaffi):
1 velika pomorandža
1 šolja raznih oraha
3 kašike kakaa
3-4 urme
sirove jaffa cakes
Priprema:
Odsecite 2 kriške pomorandže i ostavite za kraj. Iscedite jednu veliku (ili dve manje) slatke pomorandže. Sok popijte!
Pulpu od jedne velike pomorandže u procesoru ili supersecku iseckajte zajedno sa šoljom oraha po izboru (indijski, badem, lešnici, para, šta god imate pri ruci), 3 kašike kakaa i 3-4 urme. Na ravnoj površini, koristeći ili kalup ili čašu, formirajte jaffa cakes, debljine oko 5mm. Na svaki komad stavite parčence pomorandže i ostavite u frižideru oko 20-30 minuta pre serviranja.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s