Krem čorba od pasulja

Recipe by mom
Još jedan recept moje drage mame, ovog puta veganski.

krem corba od pasulja
Sastojci:
1.5 šolja belog pasulja
velika glavica crnog luka
2 čena belog luka
šargarepa
zelen
tofu (ako želite)
peršun list

Priprema:
Beli pasulj ostavite potopljen u vodi preko noći. Sutradan ocedite vodu, pa ga prokuvajte u jednoj vodi, koju ujutro odlijete. Naspite čistu vodu, dodajte pasulj. U blenderu iseckajte veliku glavicu crnog luka , 2-3 čena belog luka, jednu veliku šargarepu i zelen. Svo povrće blago prodinstajte na malo ulja, dodajte pasulj koji se napola skuvao. Sve sjedinite i ostavite da se kuva na tihoj vatri dok pasulj potpuno ne omekša. Naravno posolite, a u vodu u kojoj se kuvao pasulj mogu se dodati Kombu alge. Kad je gotovo, dodajte 50ak grama tofu sira iseckanog na kockice i peršun list. Štapnim mikserom napravite krem čorbu i dodajte vode po potrebi. Opet dodajte svežeg lista od peršuna!

Advertisements

One thought on “Krem čorba od pasulja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s