Salata sa pečenim krompirom i narom

Ova salata je miks slanog i slatkog: kombinacija krompira i nara, senfa i sirupa. Nar je jedno od najlekovitijih voća na svetu: sardži vitamin C, B5, kalijum… Jedini problem je što se teže ljušti, prska i ponekad ostavlja fleke iza sebe.

salata od nara i pecenog krompira
Sastojci:
4-5 krompira
1 nar
150gr raznih salata (zelena, ljubičasta, rimska, rukola…)
2 kašike soka od limuna
2 kašike senfa
2 kašike jabukovog sirćeta
1 kašika agave sirupa (ili meda)
pregršt oraha (sitno sekanih)

salata sa pecenim krompirom i narom
Priprema:
Krompir oljuštite i iseckajte na male komade. Kuvajte u vodi 10ak minuta i iscedite. Ugrejte rernu na 220 stepeni a krompire prvo premažite kašikom senfa i pecite u rerni na maslinovom ulju oko 25 minuta (ali posle 10ak minuta ih promešajte).
Dok se krompiri peku, otvorite nar i odvojte semenke. Pomešajte semenke i salatu a od soka od limuna, 1 kašike senfa, jabukovog sirćeta i zasladjivača po želji napravite dresing. Krompire ostavite 10ak minuta da se ohlade, pomešajte ih sa salatom, narom i orasima. Na kraju dodajte dresing i dobro promešajte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s