Tagliatelle (taljatele, široke špagete) su možda moja omiljena testenina. Ili dele prvo mesto sa klasičnim špagetama. U svakom slučaju, ukusna, zdravija sirova varijanta testenine gde su sačuvani vitamini, minerali i svi ostali mikronutrijenti.
Sastojci (za 2 osobe):
3 manje cukine
raw pesto
sušeni paradajz
Priprema:
Raw vrstu taglitella ćete napraviti tako što ćete cukinu ljuštilicom za voće i povrće iseći tanke slojeve a posle njih nožem iseći na pruge jednake dužine – lakše i brže nego julienne peeler-om. Kada cukine isečete, poprskajte ih maslinovim uljem i ostavite u činiji par minuta (dok ne napravite sos). Napravite sirovi pesto po uputstvu ali dodajte sušeni paradajz u blender i sve izmiksujte. Sve sastojke pomešajte i uživajte u ekstazi ukusa. (Maslinu sa slike možete i ne morate staviti).
probala sam (uz par izmjena).. izvrsno je!
http://jovankebashtovankekutlacha.blogspot.com/2013/02/pasta-od-tikvica-zucchini-pasta.html