Raw tagliatelle

Tagliatelle (taljatele, široke špagete) su možda moja omiljena testenina. Ili dele prvo mesto sa klasičnim špagetama. U svakom slučaju, ukusna, zdravija sirova varijanta testenine gde su sačuvani vitamini, minerali i svi ostali mikronutrijenti.

sirove tagliatelle sa pestom i susenim paradajzom
Sastojci (za 2 osobe):
3 manje cukine
raw pesto
sušeni paradajz
sirove taljatele

Priprema:
Raw vrstu taglitella ćete napraviti tako što ćete cukinu ljuštilicom za voće i povrće iseći tanke slojeve a posle njih nožem iseći na pruge jednake dužine – lakše i brže nego julienne peeler-om. Kada cukine isečete, poprskajte ih maslinovim uljem i ostavite u činiji par minuta (dok ne napravite sos). Napravite sirovi pesto po uputstvu ali dodajte sušeni paradajz u blender i sve izmiksujte. Sve sastojke pomešajte i uživajte u ekstazi ukusa. (Maslinu sa slike možete i ne morate staviti).

Advertisements

One thought on “Raw tagliatelle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s