Raw palačinke

U seriji mojih raw food experimenata sam probala da pravim i sirove palačinke – moram priznati da sam bila veoma veoma prijatno iznenadjenja i lakoćom pravljenja, vremenom sušenja a posebno ukusom istih. U svakom slučaju, preporučujem probati. Ako nemate dehidrator, možete ih sušiti u rerni (uputstvo dole).

raw palacinke

Sastojci (za 4 palačinke):
1.5 banana
pola šolje lanenog brašna
pola šolje (ili više) vode

sirove palacinke

Priprema:
U blenderu izmiksujte banane i laneno brašno sa vodom. Dodajte još vode ako vam je smesa previše gusta. Na papir za pečenje ravnomerno nanesite smesu i sušite u dehidratoru ili rerni oko 4 sata. Ako nemate dehidrator, najbolje je da sušite u rerni na temperaturi od max. 45-50 stepeni sa uključenim ventilatorom. U slučaju da vaša rerna nema ventilator, ostavite vrata od rerne otvorena par centimetara. Trik: negde posle 3 sata sušenja, pokušajte da palačinke okrenete na drugu stranu – ovako se ubrzava ceo proces. Palačinke napunite svežim voćem, orasima, kakaom, sirupom od urmi ili čime već god želite.

3 thoughts on “Raw palačinke

  1. ih da je samo 3.. suše se oko 4 ali posle 3 se okreću 🙂
    ali možda može na još 10ak stepeni, samo posle to nije sušenje nego pečenje, da ne bi krenule da se peku, jer onda ne znam kakav je ishod

Leave a comment