Clif bar (homemade iliti domaći)

Clif bar je energetska štanglica (energy bar) koju proizvodi američka kompanija Clif Bar & Co. Dotična kompanija proizvodi razne energetske i proteinske čokoladice i štangle organskog porekla, bez aditiva, konzervansa i veoma malo preradjene. Takodje su poznati i po tome, što prave vegan friendly proizvode.
Ovaj recept je domaća varijanta Crunchy Peanut Butter Clif Bar-a. Možete ih konzumirati svaki put kada imate manjka energije, za doručak ili užinu, kao altenativu veštačko-zasladjenim energetskim štanglama. Veoma jednostavno se prave ali pozor, brzo i nestaju jer su jako ukusne.

clif bars

Sastojci (za 6 kom.):
pola šolje ovsene kaše
pola šolje pirinčane kaše
1/4 šolje mekih ovsenih pahuljica
4 kašike sirupa agave (ili meda)
4-5 kašika putera od kikirikija
1 štangla čokolade za kuvanje
clif bar energy bar domaci
Priprema:
Na tihoj vatri istopite red čokolade i skinite sa vatre. Dodajte zasladjivač (sirup agave, javorov sirup, ili za nevegansku opciju, med) i dodajte 4-5 kašika putera od kikirikija. Dobro promešajte i dodajte ovsenu i pirinčanu kašu i ovsene pahuljice. Mešajte rukom jer ćete tako moći da osetite teksturu – ne bi trebalo da se raspada a ni da je previše suvo. U tom slučaju dodajte još putera od kikirikija. Ovaj recept je nezgodan samo u tome što se mera nećete moći pridržavati mera nego ćete morati da mešate sastoje po osećaju.
Smesu izravnajte i pritisnite na dno posude. Ostavite u frižideru oko 30min (do sat vremena). Isecite na 6 jednakih delova. Clif bar može dugo stajati u frižideru.

kasa ovsena pirincana pahuljice

Advertisements

3 thoughts on “Clif bar (homemade iliti domaći)

  1. Volela bih da napravim ove stanglice ali nije mi bas jasno sta su ovsena i pirincana kasa?! Da li je to isto kao brasno? Da li mogu da sameljem ovas i pirinac? Molim Vas za odgovor.

    • ne znam da li bi samljeven pirinac bio dovoljno mekan za to.. probajte naci ovsenu i/ili pirinacnu kasu za bebe.. u DM-u ih sigurno imaju, jer sam ja tamo kupovala.. mada samlevene ovsene pahuljice sigurno mogu da se stave.. za pirinac nisam sigurna, ali mozete to izostaviti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s