Veganska pizza bez glutena

VEGAN    GLUTEN/SOY FREE

Nedavno sam pravila gluten-free vegan verziju pice koja je, iako ukusna, veoma malo ličila na svoj original. Ova verzija zaista i ima ukus pice, tako da, ako ne želite ili ne možete da jedete gluten, možete ovu picu veoma jednostavno napraviti. Prašak za pecivo bez glutena i xantan gumu možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane.

vegan pizza bez glutena

Sastojci:
3/4 šolje kukuruznog brašna
pola šolje heljdinog brašna
šolja brašna od pirinča
1/4 šolje lanenog semena
1 kašika praška za pecivo bez glutena
1 kašika xantan gume
1/2 kašičice soli
3/4 šolje tople vode
kukuruzno brašno (za pleh)

Sastojke za pizzu ostavljam na vama. U ovom receptu sam koristila: paradajz, tikvice, pola papirike, crveni luk, origano i krem od indijskih oraha umesto sira.
veganska pizza bez glutena
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke (brašna, lan, kvasac, gumu, so). Do posude dodajte 3/4 šolje tople vode (ne previše, oko 50C) i pomešajte sa suvim sastojcima (koristite mikser). Rukom nastavite mešanje i napravite loptu. Pleh za pečenje premažite uljem i poprskajte kukuruznim brašnom. Testo rukom razvucite na površinu pleha (ovo i nije najjednostavnije, vertovatno ćete morati da koristite kašiku koju prethodno možete pokvasiti da bi vam testo bilo glatko). Kada ste dobili testo jednake debljine, pokrijte krpom i ostavite na toplom oko 40 minuta. Dodajte sastojke za picu i pecite u donjem delu već ugrejane rerne na oko 220 stepeni 20ak minuta.

veganska pica bez glutena

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s