Raw špagete sa sušenim paradajzom

Još jedna verzija sirovih špageta, ovog puta malo jačeg ukusa a i malo sam se izveštila sa pravljenjem sirovih špageta, zahvaljujuci mom julienne peeler-u.  Sastojci u receptu su dovoljni za 2 osobe ali preporučujem dodati svega za bar trećinu jer smo mi hteli repete, al nije više bilo. 😦

sirove spagete raw

Sastojci:
3 cuikne tj. zelene tikvice (za špagete)
5-6 kriški sušenog paradajza
1/3 šolje mleka od badema (ili drugog raw mleka)
2-3 čena belog luka
pregršt listova svežeg bosiljka
pregršt oraha
2 kašike senfa
origano
maslinovo ulje

cukine spagete

Priprema:
Koristeći julienne nož, isecite cukine na “špagete”, poprskajte maslinovim uljem i ostavite sa strane.
U blenderu izmiksujte ostale sastojke: prvo orahe, sušeni paradajz i beli luk, dodajte mleko, senf i sveži bosiljak i na kraju začinite (možete dodati i so ako želite).
Ovu smesu pomešajte sa špagetama i ostavite da stoji 10ak minuta pre no što servirate. Om nom nom.

raw spagete od cukina

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s