Pizza od palente (vegan)

Ovo je laka, dijetalna varijanta pizze, bez pšeničnog brašna. A ukus? Pa skoro kao baš baš pravi pizza ukus ali i vi se možete potruditi da bude takav – sa dobrom kombinacijom začina i sastojaka.

polenta pizza

Sastojci:
1 šolja palente
300gr spanaća
pola praziluka
3/4 paradajza iz konzerve
origano
rukola (ili bosiljak)
maslinovo ulje
so
kora kukuruz polenta

Priprema:
Ostavite vodu da provri i dodajte palentu, konstanto mešajuci. Kuvajte 5-7 minuta, ali neka vam je smesa gusta (ali ne previše – toliko da možete varjačom slobodno da mešate, a ako je potrebno, dodajte malo vode). Na papir za pečenje razvucite palentu ali pazite da vam smesa bude jednake debljine. Ostavite da se malo ohladi, stavite je u frižider 30minuta. Ugrejte rernu na 175 stepeni i pecite 40minuta.
Za to vreme, izdinstajte praziluk i spanać na maslinovom ulju (možete dodati i pečurke, ja ih nisam imala ali bih ih dodala).Posolite ako želite. Na koru (iliti polenta pizza testo) stavite paradajz iz konzerve (sitno iseckan ako prethodno nije), spanać i praziluk i dodajte origana, rukole ili bosiljka.
Vratite pizzu u rernu još 15ak minuta.

pizza kukuruzna

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s