Raw tart sa jabukama

RAW    VEGAN    GLUTEN/SOY FREE

Veoma jedonstavan (francuski) tart sa jabukama, bez šećera, dodataka, procesovane hrane, ne peče se… dakle, jednom rečju: pun zdravlja i prirodne slasti. Umesto kokosovog mleka možete staviti i mleko od riže (ili pak običnu vodu, sok od pomorandže ili jabuka) dok umesto urmi, možete staviti suvo groždje (ja ga ne volim).

raw pita od jabuke

Sastojci:
3 jabuke
1.5 šolja oraha
1 šolja badema
pola šolje lešnika
par kašika kokosovog mleka
1 šolja sušenih urmi
cimet
voda (ili sok od pomorandže)

raw tart sa jabukama

Priprema:
Sve orase izmiksajte u blenderu i dodajte trećinu urmi. Dodajte kašiku-dve kokosovog mleka i rukama mešajte dok ne dobijete gustu smesu ali u isto vreme meku da biste mogli da je oblikujete. Oblikujte koru u formi za tortu, ali ostavite pregršt oraha za kasnije.
Polovinu jedne jabuke iseckajte na što sitnije komade a ostale jabuke na veoma tanke kriške. Pomešajte jabuke sa cimetom, dodajte par kašika vode i iseckane urme. Umesto vode, možete dodati par kašika soka od pomorandže ili jabuka. Poredjajte kao prvi sloj sitno seckane jabuke, a tek onda kriške. Ovde možete (ali i ne morate) dodati tanak sloj kokosovog mleka. Trećinu urmi (koje ste prethodno ostavili) iseckajte i stavite na jabuke. Poslednji sloj kriški lepo poredjajte i možete gore dodati još malo cimeta a te orahe koje ste na početku ostavili sa strane, izmrvite na vrhu.
Ostavite ceo tart min. sat vremena pre no što servirate. Najbolje je ako tart stoji par sati jer će jabuke biti još mekše.

sirova pita sa jabukama

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s