Čorba od krompira i cukine (vegan)

VEGAN    GLUTEN/SOY FREE

Još jedan od mojih manje-više slučajnih recepata. U poslednje vreme sam isuviše često pravila supe i čorbe od tikvica i paradajza pa rekoh, da probamo nešto drugačije. Veoma se jednostavno kuva a nema namirnica životinjskog porekla.

corba sa krompirom i cukinom

Sastojci:
3 velika krompira
2 cukine
pola praziluka
2-3 kašike peršuna
so
voda

Priprema:
Krompir oljuštite, iseckajte na kockice i stavite u vodu da provri (ne mora se kuvati do kraja jer se posle ionako dodaje u lonac sa cukinom ali s obzirom da je tvrdji, treba ga 10ak minuta izblanširati). Za to vreme, u drugom loncu, izdinstajte luk 5 minuta i dodajte na kockice iseckanu cukinu. Dodajte 1 šolju vode i krompir koji ste prethodno iscedili. Kuvajte 10ak minuta i dodajte još 2 (ili pak 2.5 šolje vode). Zasolite po potrebi i dodajte peršun i ostavite na tihoj vatri dok ne primetite da vam je povrće meko. Skinite sa vatre i ručnim mikserom izmiksujte celu čorbu do željene konzistencije. Vratite na tihu vatru jos 2-3 minuta a ako vam je čorba i previše gusta, dodajte vodu ili “pavlaku” za kuvanje od soje ili ovsa. Ja sam dodala Oatly.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s